Zasady zdrowego odżywiania. Zajęcia kulinarne w kl. 4a organizowane w ramach programu "Laboratoria przyszłości"

Odżywianie ma ogromny wpływ na nasze zdrowie, więc aby w przyszłości zmniejszyć ryzyko zachorowalności, warto już dzisiaj wprowadzić w codzienne menu zdrową żywność. 

Nasi uczniowie to rozumieją i dlatego klasa 4a postanowiła na lekcji wychowawczej, przy współpracy ze szkolną świetlicą, poszerzyć wiedzę o sposobach przygotowywania zdrowych posiłków. Dzięki udziale naszej szkoły w projekcie „Laboratoria przyszłości” zyskaliśmy mnóstwo pomocy min. tostery, miski, deski do krojenia. Dzięki temu udało się uczniom przygotować pyszne zdrowe tosty z szynką i serem, a także grillowane cukinie. Całości dopełniały pomidorki koktajlowe, surowa papryka oraz pyszna herbata.